marți, 14 iunie 2011

Donează o carte pentru un copil dezavantajat! Colorează-i visele și copilăria!

















În cadrul proiectului "De la joacă la cultură ",mai multe studente de la Facultatea de Asistenţă Socială a Universitaţii Bucureşti aflate în practică la asociaţia Sfăntul Stelian, s-au renumit sub denumirea Copilăria în culori şi au au demarat o campanie de strângere a unui număr cât mai mare de cărți în vederea constituirii unei minibiblioteci personale pentru copiii beneficiari ai proiectului nostru(copii în clasele V-VIII din familii dezavantajate). Locuind în cartiere sărace - Rahova și Ferentari ,în care principala activitate recreativă este joaca pe străzile prăfuite, nu e de mirare că acești copii nu au auzit poate, niciodată de amintirile lui Creangă, de schițele lui Caragiale, de Fram,ursul polar,de aventurile Cireșarilor sau de romanele pline de farmec ale lui Jules Verne-, într-un cuvânt de toate cărțile care ne-au încîntat copilăria.
Aceste volume vor ajunge la copii care nu și-ar permite niciodată să cumpere o carte, deoarece familiile lor abia își permit să le cumpere ceva de mâncare. Printr-un gest mic, dar, extrem de important, putem aduce culoare și bucurie, putem lărgi orizonturile unor îngerași fără prea multe orizonturi.
Noi credem că, prin contactul direct cu produse culturale adecvate vârstei lor, desfășurat în condiții corespunzătoare( adică pregătind cu atenție întregul proces) copiii, indiferent, de originea lor socială, pot dobândi interesul pentru cultură.
Fiecare dintre noi poate participa activ la schimbarea pe care o dorește- viitori adulți instruiți , cu o cultură cât mai bună. Iar baza, începe încă din copilărie.

Deasfăşurată sub titlul "Donează o carte pentru un copil dezavantajat! Coloreaza-i visele şi copilăria!" campania noastră se desfăşoară în perioada 15 iulie-15 noiembrie 2011 şi se adresează tuturor persoanelor care doresc să ajute un copil dintr-o familie defavorizată donând una sau mai multe cărţi de literatură sau chiar culegeri , pentru clasele I-VIII.

Contribuie și tu la educația culturală a adulților de MÂINE! Donează AZI o carte pentru un copil dezavantajat!

Cărțile pot fi trimise la adresa asociației Sfântul Stelian:
Bd Corneliu Coposu, Nr. 1A, Et. 2, Ap. 4, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 021 335 98 80
Fax: 021 336 19 14

De asemenea, puteti lua legatura si cu una dintre colegele noastre
Radu Laura, la tel. nr. 0728.914.625

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu